CONTINUEM ENDINSANT-NOS EN EL MAR 28.02.2020


Després de la festa del Carnestoltes ja tornem a ser aquí!
Hem avançat molt en el nostre projecte del MAR. 
A l'Aquarium vam aprendre moltíssim sobre els animals marins. Després de parlar-ne a la classe, hem pogut preparar uns murals on recollir la informació i enganxar-hi imatges.










Llegiu bé tot el que ara us explicarem i potser sereu uns experts com nosaltres.

Al fons marí hi ha molta vida. Està a baix de tot del mar i allà l'aigua és fosca, té poca claror. Hi trobem algues, coralls, roques i animals que s'arrosseguen. Ens agraden les estrelles de mar, els cargols, les petxines, els cagarros de mar i peixos que hi descansen, com la rajada.



Hi ha un grup d'animals que són els cefalòpodes. Sabem que tenen un cap ben diferenciat i molts tentacles. Els tentacles del pop tenen ventoses i quan un pop vol nedar ràpid expulsa aigua pel seu sifó. Ens ha agradat descobrir que hi ha meduses de moltes menes. N'hi ha unes que es diuen OU FERRAT. Endevineu per què?



També hem investigat uns animals de cos tou i closques dures, són els MOL·LUSCS. Quan un depredador se'ls vol menjar, es tanquen dins la closca i així es salven.



Sabeu descobrir si un animal és un peix? Ens van explicar que ha de tenir brànquies, aletes i cua. La majoria també tenen espina i escates.
Els taurons són com les nostres orelles, fets de cartílag. A l'Aquarium en vam veure molts.
Ara també sabem classificar els peixos d'aigua calenta o freda pels seus colors.



Hem parlat molt de la contaminació marítima. No hem de tirar mai plàstics a l'aigua. Les tortugues mengen meduses, si algú tira una bossa de plàstic, se la mengen i es poden morir. 



Hem vist tants noms d'animals marins i ens agraden tant que volem aprendre a escriure'ls. Mireu que bé que ho fem!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada