EL PA SURT DEL FORN 15.12.19





Hola altra vegada a tothom!
Hem rebut més instruccions sobre com fer de forners i elaborar un pa boníssim.
Tot i l'ajuda rebuda del Sr. Marcel·lí vam haver de preparar-nos bé i practicar tots els procediments per fer pa.
Aquí ens veureu a punt de començar la feina. Anem ben preparats amb els davantals i els barrets que hem decorat nosaltres mateixos.




Per començar  vam barrejar llevat a l'aigua, després hi vam posar la farina i una mica de sal per donar-li més gust. Barrejar tota aquesta massa no va ser fàcil però ens en vam sortir molt bé.














Un cop ben preparada la massa calia donar-li forma. Mireu com fèiem boles abans de decidir si faríem un pa rodó o bé una barra de pa.




Quan ja vam tenir els pans fets, hi vam marcar unes ratlles o unes creus, tal com fan els forners, així el pa creix millor! De seguida vam tenir-los a punt d'anar al forn. Volem donar les gràcies a les cuineres que ens van ajudar, nosaltres no podíem fornejar el pa.







Mireu els nostres pans un cop van sortir del forn. Van quedar preciosos i tothom es va poder endur a casa el seu per compartir-lo amb la família.
L'endemà cadascú va explicar-nos com s'havien menjat el pa. Alguns se'l van menjar amb xocolata .... però tothom va coincidir en dir que estava boníssim.
Ara ja haurem de recollir tot el material del Sr. Marcel·lí i agrair-li l'ajuda. Ens hem convertit en unes forneres i forners experts.




Ens haurem d'acomiadar fins després de les vacances de Nadal. A veure què ens espera a la tornada.
Us diem adéu amb la fotografia del nostre forn de pa guarnit de Nadal.



BONES FESTES A TOTHOM!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada